A pálinka milyensége határozza meg a csomagolását
04.12.2014
Az, hogy pontosan milyen pálinkát főzünk, igen nagy mértéken meghatározza azt, hogy a végeredményt pontosan mibe is öntjük bele. Ugyanis a pálinkás üveg kapcsán igen sok megoldás áll a rendelkezésünkre. A hagyományos főzetek általában vékonyabb üvegekbe kerülnek, amelyek sokkal magasabbak a hagyományos üvegeknél, ennek köszönhetően pedig nagyon elegáns külsővel tudnak rendelkezni.
Talán pontosan ez az oka annak, hogy sokan szívesen adják ajándékba a finom, minőségi pálinkákat. Ha viszont mindenképp különleges meglepetést szeretnénk szerezni a másiknak, érdemes az ágyas pálinkákat átnézni, hiszen ez a típus is nagyon kedvelt. Általában ezt a fajta italt olyan alacsony üvegbe öntik, amelynek igen nagy a hasa. Pontosan azért, hogy a gyümölcsök tökéletesen elférjenek az üvegben. Persze az is fontos, hogy a gyümölcsök ne legyenek túl nagy mennyiségben meg az italban, hiszen akkor elnyomhatják annak különlegesen finom ízét. Ezek az alacsony üvegek némi díszítést is szoktak kapni, pontosan azért, hogy eleganciájukat megőrizzék.